Proleće je godišnje doba u kojem vaša bašta ponovo oživljava nakon hladnih zimskih meseci. Dok svedočite prvih nekoliko naznaka da se bliži toplije vreme, sve od cvetnih gredica do travnjaka počinje da raste znatnom brzinom.

Ali pre nego što počnete da kosite travnjak ovog predstojećeg proleća, postoje neke stvari koje treba da se provere i zamene pre nego što pokrenemo mašinu.

Zašto je potrebno servisirati kosilicu u proleće?

Motorne kosilice ili električne kosilice, kao i svake druge mašine, zahtevaju redovno održavanje kako bi nastavile da funkcionišu maksimalno efikasno. Bilo koju kosilicu da imate, postoje neke stvari koje treba zameniti i pripremiti za proleće.

To su noževi kosilice, filteri vazduha i svećice - one su te koje seku travu i održavaju ispravno funkcionisanje kosilice!

Postoji tanka linija između previše i premalo urađenog, i ako ne pogodite pravu meru.

Ako preterano skratite travnjak, postoji rizik da postane retkast, neravan ili, još gore, da ga preuzme mahovina. Ako prerano prekratko pokosite travu i ako nastupi još jedan hladan period, vaša trava će pokazati znake da je platila cenu.

Kada je u pitanju košenje travnjaka u proleće, stvarno je važno - malo i često. To je zato što se obično savetuje da prvih nekoliko puta kosite travnjak na visokom nivou kako biste ojačali vrhove travnatih biljaka.

Sve to znači da će vaša kosilica biti u upotrebi gotovo svake nedelje. Možda nećete mnogo da skratite travu, ali će kosilica i dalje da radi, a sečiva i dalje da seku! To znači da relevantno održavanje i dalje mora da se obavlja.

Koje održavanje kosačice treba da sprovedete?

Osim redovnog servisiranja, u proleće je esencijalno da zamenite sečiva kosilice, filtere vazduha i svećice.

Da biste vašem travnjaku pružili najbolji mogući početak u pripremi za letnje mesece, pružite mu - najbolje moguće košenje.

Ako radite sa tupim sečivima, izloženi ste riziku da oštetite pojedinačne travnate biljke, što će dovesti do lošeg košenja i, na kraju, nezdravog travnjaka.

Sa svežim, oštrim novim sečivima, bićete u mogućnosti da travnjaku pružite potreban precizan rez.

Gde možete obaviti servis kosilice?

Mi smo ovlasćeni servis za HusqvarnaOleo-Mac i Sword mašine u garantnom roku, a van garantnog roka servisiramo isključivo mašine kupljene u našoj maloprodaji.

Slobodno nas kontaktirajte kako biste razgovarali o vašim specifičnim potrebama i delovima za vašu mašinu.

Međutim, možete i sami da pokušate da postavite nova sečiva i delove ali samo ako se osećate sigurno da znate tačno šta radite.

Ako se ne osećate sigurno da to uradite sami, možete odneti vašu kosilicu u naš servis za kosilice, gde ćemo vam rado pomoći.

Povezani članci