Švedska kompanija Husqvarna proizvodi motorizovanu opremu za održavanje drveća, šumarstva. Poreklo seže sve do 1689. godine - više od 325 godina iskustva! To se ogleda u nepokolebljivom kvalitetu, jednostavnoj upotrebi i vrhunskoj performansi Husqvarna proizvoda.

Poreklo Husqvarne

Sve je počelo blizu švedskog grada Jönköpinga, koji se nalazi u provinciji Småland. Tu je mali gradić Huskvarna, koji danas čini deo Jönköpinga. Ime doslovno znači "kuća pored mlina". Niko nije tada sumnjao da će vekovima kasnije postati jedan od lidera na tržištu u oblasti opreme za šumarstvo i baštovanstvo.

Od motocikala do motornih testera godine 1872. dodata je proizvodnja šivaćih mašina i gvozdenih kućnih aparata. Od 1896. godine Šveđani su počeli proizvodnju prvih bicikala, a od 1903. motocikala. Konačno, 1918. godine počela je proizvodnja alata za baštovanstvo sa prvom kosilicom, a prve Husqvarna motorne testere krenule su od 1959. godine.

Tokom svoje istorije, brend je stalno napredovao. Šveđani su ostali verni svojim osnovnim principima: razvijati i proizvoditi inovativne, visokokvalitetne proizvode prema potrebama kupaca. Danas je Husqvarna potpuno usmerena na proizvodnju visokokvalitetnih alata za održavanje drveta.

Pored snažnih performansi, fokus na motorne testere je na izdržljivoj konstrukciji i visokoj bezbednosti. Korisnički prijateljski dizajn takođe smanjuje opterećenje tela i omogućava efikasan rad. Efikasna kočnica lanca aktivirana inercijom dodatno osigurava bezbednost u profesionalnom radnom okruženju.

Baterijska serija Husqvarna

 • Zahvaljujući izdržljivoj, snažnoj Li-Ion bateriji, baterijska serija radi jednako pouzdano kao i benzinske mašine - dok istovremeno štiti životnu sredinu.
 • Bezčetkasti električni motori sa visokim, konstantnim obrtnim momentom pri niskoj brzini obrtaja pogodni su čak i za zahtevne zadatke u profesionalnom okruženju održavanja drveća.
 • Pored toga, baterijske motorne testere nude visok nivo bezbednosti. One moraju biti aktivno uključene i ostati u režimu pripravnosti 30 minuta kada je kočnica lanca aktivirana.
 • Aktivno hlađenje baterije obezbeđuje duži vek trajanja. Zahvaljujući sistemu savE™, vreme rada uređaja može se maksimalno produžiti.
 • Lateralni prostor za bateriju osigurava da baterija bude zaštićena od prljavštine i vremenskih uslova, posebno tokom profesionalne upotrebe.
 • Baterije Husqvarna mogu se koristiti za sve uređaje iz baterijske serije i međusobno su zamenljive.

Benzinske testere Husqvarna

 • Zahvaljujući AutoTune™, motor uvek radi na optimalnoj performansi, jer se rad automatski reguliše prema temperaturi, gorivu, nadmorskoj visini, itd.
 • Patentirana X-Torq® tehnologija motora smanjuje potrošnju goriva i emisije ispušnih gasova koristeći čist vazduh za raspršivanje gasova.
 • Sistem centrifugalnog čišćenja vazduha Air Injection™ smanjuje abraziju i osigurava duže vreme rada između čišćenja filtera.
 • Amortizeri LowVib® oslobađaju ruke smanjenjem vibracije motorne testere.
 • SmartStart® smanjuje otpor u starter kabelu do 40 %, tako da motor startuje čak i pri niskim brzinama.

Povezani članci